31 травня 2023 11:32

"Я погано це сприйняв. Ми були як Інь та Янь": Палкін розповів, як відреагував на прихід Луческу до "Динамо"

Ґенеральний директор Шахтаря Сергій Палкін поділився своїми спогадами про реакцію на прихід до тренерського штабу Динамо румунського фахівця Мірчі Луческу.


Мірча Луческу до свого переходу до Динамо 12 років віддав донецькому Шахтарю. Роботу в донецькому клубі він розпочав практично разом із Сергієм Палкіним – румун прийшов у травні 2004-го року, а українець там працював із січня 2004-го.

Генеральний директор Шахтаря зізнався, що не найкраще поставився до переходу Містера до Динамо, оскільки вони серйозно зблизилися за час роботи у донецькому клубі.


«Як я сприйняв, що Луческу очолив «Динамо»? Я погано це сприйняв, тому що ми були пліч-о-пліч 12 років. Ми дуже серйозно зрослися та були як сім'я. У Європі важко знайти такий приклад, що тренер 12 років очолює один клуб, а потім йде до головного конкурента».


Через три роки роботи Луческу у Києві, Палкін уже не так гостро ставиться до цього переходу і готовий люб'язно поговорити з румунським фахівцем під час зустрічі.


«Ми були як Інь та Янь, переживали дуже багато перемог, були й поразки. А потім все це перевернулося. Але сьогодні це пішло на задній план і якби ми зустрілися, то гадаю, люб'язно поговорили. По-перше, час уже минув і всі охолонули. Після початку війни погляди на багато речей змінилися», – сказав Палкін в інтерв'ю ютуб-каналу «Гончарова».