18 травня 2023 13:29

Комерційний директор "Дніпра-1" Фрідман: "Почув про розширення УПЛ від віцепрезидента "Львова" – він розповідав про дві групи по десять команд"

Комерційний директор «Дніпра-1» В’ячеслав Фрідман відреагував на чутки щодо бажання «Львова» розширити УПЛ.


«Я вперше почув про розширення до 20 клубів від віцепрезидента «Львова» Олексія Боровикова. Я з ним багато років в дружніх стосунках, розумію, навіщо йому це потрібно. Ходять чутки, що якщо «Львів» вилетить, то його можна буде взагалі недорахуватися на футбольній карті України. Тому інтерес «Львова» зрозумілий та закономірний.


Тільки він почав мені розповідати, що можна зробити дві групи по 10 команд й так далі. Цього я вже не розумію. Якщо буде 20 клубів – то як це буде взагалі відбуватися? 38 матчів?


Думаю, що Кучер скаже, що багато ігор. Ми все ж будемо учасниками єврокубків. А це, можливо, й попередні кваліфікаційні матчі, потім 6 матчів в групі. Враховуючи роз’їзди та поїздки за кордон – зіграти зайвих 10-12 матчів за рік на євроарені та плюс 38 в чемпіонаті… Будь-який тренер скаже, що це багато, а глибини складу не вистачить.


Не розумію, залишити «Металіст» та «Львів в УПЛ та додати дві команди, умовні «Карпати», ЛНЗ чи «Металург»? Спортивний принцип, звісно, повинен бути. Бачите, яка цікава боротьба внизу турнірної таблиці – всі клуби б’ються, вбиваються. «Минай», «Рух», як всі борються, щоб не грати навіть перехідні матчі. Без спортивного принципу – це не те. Далі будемо до 22-24 команд розширювати? Це шлях в нікуди», – сказав Фрідман.