11 травня 2023 23:59

"Вест Хем" покарав кривдників "Дніпра-1", "Базель" шокував "Фіорентину": результати перших матчів 1/2 фіналу ЛК

Сьогодні, 11 травня, відбулися перші півфінальні матчі Ліги конференцій. Вест Хем у Лондоні здобув вольову перемогу над АЗ Алкмаром (2:1), а Фіорентина несподівано програла вдома Базелю (1:2).

FanDay.net представляє вашій увазі результати та огляд перших матчів 1/2 фіналу Ліги конференцій.

Вест Хем – АЗ Алкмар – 2:1


АЗ програв у Англії останні сім зустрічей.


Вест Хем виграв 12 із 13 матчів Ліги конференцій цього сезону


Справи у «молотобійців» в АПЛ складалися не найкращим чином. Команда Девіда Мойєса довгий час борсалася внизу турнірної таблиці і лише перемога над МЮ (1:0) покращила позиції Вест Хема – сім очок від зони вильоту за три тури до кінця чемпіонату.


АЗ в Ередівізі йде на четвертому місці, на два пункти, відстаючи від третього Аякса. Алкмарська команда добре знайома українським уболівальникам, адже випередила у групі ЛК Дніпро-1, двічі перемігши команду Кучера (1:0, 2:1).


На превеликий подив англійських фанатів АЗ з перших хвилин прибрав м'яч до своїх ніг і контролював хід поєдинку, хоча частіше по воротах били футболісти Вест Хема. Проте один із нечисленних ударів голландців призвів до голу наприкінці першого тайму. Тиджані Рейндерс наважився на дальній удар і м'яч по неймовірній траєкторії залетів у нижній лівий кут воріт.


Вест Хем відігрався на 65-й хвилині завдяки впевненій реалізації пенальті Бенрахма. Незабаром «молотобійці» вийшли вперед – Майкл Антоніо головою влучив у ворота АЗ і встановив остаточний рахунок у матчі.

Фіорентина – Базель – 1:2


До цього матчу Базель лише одного разу доходив до півфіналу єврокубку (Ліга Європи), але вилетів із нього.


Форвард Фіорентини Кабрал перейшов до «фіалок» із Базеля у січні 2022 року.

Обидві команди провалюють внутрішні першості. Фіорентина у Серії А практично втратила шанси на єврокубкове місце. "Фіалки" відстають від шостої Аталанти на 12 очок за чотири тури до фінішу.

Базель також не тішить своїх уболівальників, займаючи п'яте місце у швейцарській Суперлізі – Янг Бойз, що лідирує, відірвався на 25 очок. Тож не дивно, що команди зосередили свої сили на Лізі конференцій.

Фіорентина очікувано більше володіла м'ячем і частіше била по воротах. Статистичну перевагу вдалося реалізувати у гол на 25 хвилині. Після розіграшу кутового Кабрал виявився найспритнішим і відправив м'яч у сітку воріт своєї колишньої команди.


На 71-й хвилині Базелю вдалося відігратися. Енді Діуф продемонстрував чудову техніку і шикарним ударом з-за меж штрафного зрівняв рахунок. А вже у компенсований час Зекі Амдуні приніс швейцарській команді несподівану перемогу.


Матчі у відповідь 1/2 фіналу Ліги конференцій відбудуться через тиждень, 18 травня. Обидві зустрічі розпочнуться о 22:00 за київським часом. Фінал турніру пройде 7 червня на "Сінобо Стедіум" у Празі.