9 травня 2023 18:50

"Шевченко змусив мене полюбити цю команду": найкращий бомбардир в історії Франції підніс свого кумира

Фото - ua.depositphotos.com


Нападник збірної Франції та італійського Мілана Олів'є Жиру розповів про свого улюбленого футболіста, з якого форвард брав приклад у юнацькі роки.


Олів'є Жиру ніколи не приховував, що його кумиром є легенда українського футболу та колишній форвард Мілана Андрій Шевченко.

«Я стежив за Міланом, коли був підлітком наприкінці 90-х років. Зокрема, одним із гравців, який змусив мене полюбити цю команду, був Андрій Шевченко».


Французький нападник додав, що в юності наслідував Шевченка, а також вважає українця одним із найкращих форвардом в історії футболу.

«Я намагався наслідувати його на тренуваннях, навіть у тому, як він бігав, у його елегантності. Він був одним із найбільших нападників, дуже досконалим. Він міг забити правою та лівою ногою, головою, а також був швидким», – цитує француза видання «Tuttomercatoweb».

Жиру захищає кольори Мілана з літа 2021 року. За цей час 36-річний француз провів у червоно-чорній футболці 79 матчів, забив 27 м'ячів та віддав 11 гольових передач.

Додамо, що Олів'є є рекордсменом збірної Франції із забитих м'ячів – 53 голи.

Шевченко виступав за Мілан із 1999 по 2006 рр., а також у сезоні 2008/2009. Загалом у складі італійського гранда він провів 322 матчі, у яких забив 175 м'ячів.