8 травня 2023 19:17

"Він став прикладом середнього іноземця": екс-голкіпер "Динамо" із провалом залишає європейський клуб

Український голкіпер Артур Рудько приїхав до Леха з великими надіями, але в перших матчах за нову команду зробив кілька результативних помилок і засів у запас.


Прихід Артура Рудько до Леха мав посилити конкуренцію за місце у воротах, проте українець провалив свою кар'єру в Познані. Він не зміг стати першим номером команди і найближчого літа залишить польський клуб, повідомляє Interia Sport.


На початку сезону Рудько страшенно провів зустріч із Карабахом (1:5), після якої Лех вибув із кваліфікації Ліги чемпіонів. Розгнівані вболівальники накинулися на українця у соціальних мережах.


Пізніше Рудько зіграв лише у двох матчах проти батумського Динамо (5:0, 1:1) та у стартовому поєдинку Екстракляси проти Сталі Мелець (0:2). Після цього український голкіпер здебільшого грав за другу команду Леха.

Він став прикладом середнього іноземця, який посів місце молодих поляків. Форма 23-річного Бартоша Мрозека, який виступає на правах оренди за Стала Мелець, також підтвердила цю тезу. Очікується, що влітку поляк повернеться до Познані і боротиметься за місце у воротах», – пише польське видання Przegląd Sportowy.


Орендна угода 31-річного Рудька з Льохом діє до кінця цього сезону. Контракт голкіпера належить харківському Металісту, який діє до 30 червня 2026 року.