6 травня 2023 20:13

"Інгулець" – "Шахтар": Циганик підготував звернення до КДК УАФ щодо ймовірного порушення принципів фейр-плей

Журналіст Ігор Циганик спробував розібратись у черговій зміні місця проведення гри за участі Шахтаря.


"Прошу вашого роз'яснення щодо ситуації, яка склалась стосовно матчу 26-го туру Інгулець – Шахтар, який має відбутись 13 травня 2023 року. Цей матч мав відбутись на стадіоні "Інгулець" у смт. Петрове, який сертифікований УАФ для проведення матчів Прем'єр-ліги у сезоні 2022/23. Водночас, мені стало відомо, що проведення цієї зустрічі планується у Львові на стадіоні Арена Львів.


За моєю інформацією, ініціатором переносу матчу до Львова є ФК Шахтар. Донецький клуб бере на себе всі витрати по переїзду та перебуванню ФК Інгулець у Львові. Прошу роз'яснити, чи не може така ситуація бути спробою маніпулювання результатом матчу Інгулець – Шахтар, адже донецький клуб отримає певну перевагу, проводячи матч у місті, яке є базовим для клубу в поточному сезоні і на стадіоні, який заявлений, як домашня арена ФК Шахтар у сезоні 2022/23.


Також прошу вас допомогти отримати роз'яснення від УЄФА стосовно цієї ситуації. Нагадую, що в чемпіонаті України поточного сезону точиться запекла боротьба за чемпіонське звання. На мій погляд, спроба ФК Шахтар, який є одним з претендентів на 1 місце в УПЛ, отримати певні переваги, зменшуючи кількість власних переїздів Україною, не відповідає принципам фейр-плей", – йдеться у зверненні Циганика до Комітету етики та чесної гри УАФ.


Нагадаємо, матч 26-го туру Інгулець – Шахтар перенесли на Арену Львів, хоча мали проводити на стадіоні Інгульця в Петровому. Раніше інший претендент на золото, СК Дніпро-1, мав намір перенести гру з Інгульцем в Ужгород, але отримав відмову від клубу з Петрового.