5 травня 2023 15:36

"Нам краще не їхати до Познані": Коноплянка здивував польську пресу

Український півзахисник Краковії Євген Коноплянка у матчі 30-го туру Екстракляси забив м'яч у ворота Медзі із Легниці. Поєдинок завершився внічию з рахунком 1:1.


На думку польських журналістів, у Краковії були проблеми зі створенням гольових моментів у цій грі, однак Євген Коноплянка має свої думки щодо цього. Таку відповідь українця здивувало видання Dziennik Polski, яке не очікувало на фразу про слабкість захисту Медзі.


«Я не сказав би, що Медзь була сильною в обороні. Для нас не важко перейти з оборони в атаку. Наприкінці матчу ми мали можливість. Якби забили, то то була б не нічия, а наша перемога. Я визнаю, що другий тайм ми добре провели».


Найближчим матчем Краковія зіграє на виїзді з Лехом, який знаходиться на четвертому місці в турнірній таблиці Екстракляси.


«Напевно, це буде набагато складніший матч, ніж попередній. Ми знаємо, як Лех грає вдома. Але ми маємо подивитися на свою гру та підготуватися тактично, зрозуміти, у що ми хочемо грати».


Коноплянка також висловився, яку тактику змінити у майбутньому матчі у Познані.


«По-перше, нам потрібно подивитися, як ми можемо грати. Якщо розглядати матч із Лехом лише з погляду захисту, то, на мій погляд, краще взагалі не їхати до Познані. Давайте дивитися на нашу гру з тактичного погляду».


33-річний Коноплянка провів за Краковію у поточному сезоні 24 матчі у всіх турнірах, забив чотири м'ячі та зробив дві результативні передачі.

Команда українця зіграла 30 поєдинків, набрала 42 очки та посідає сьоме місце у турнірній таблиці чемпіонату Польщі з відставанням від єврокубкової зони у сім залікових пунктів.


Матч Лех – Краковія відбудеться шостого травня та розпочнеться о 18:30 за київським часом.