29 квітня 2023 11:42

Джеймі Реднапп: "Завдяки інтелекту Де Брюйне — найкращий півзахисник у світі"

Колишній гравець «Ліверпуля» та «Тоттенхема» Джеймі Реднапп назвав найсильнішого півзахисника в історії англійської Прем'єр-ліги.


«Це важко, мені доводиться говорити в тому числі про свою родину, тому що кращого півзахисника Прем'єр-ліги, що забиває, ніж Френк Лемпард (Лемпард — двоюрідний брат Реднаппа), ніколи не буде, Стівен Джеррард, Патрік Вієйра, Рой Кін, вони всі були блискучими гравцями.


Але я просто відчуваю, що ніколи не бачив, щоб хтось так гарно поводився з м'ячем, як Кевін Де Брейне. Його футбольний IQ, те, як він бачить вільні зони і виконує передачі з такою граничною точністю, я такого раніше не бачив. Він чудово володіє м'ячем і забиває чудові голи. Для мене він найбільший.


Багато людей говорять про Поля Скоулза, і у них дуже схожий погляд на гру - він не був наділений блискавичним темпом, він не був мобільним. Але в нього був просто чудовий інтелект, і коли вам доводилося грати проти нього, він кидав вам виклик різними способами. Всі великі півзахисники мали ті чи інші якості, але Кевін наділений відразу всіма.


Його футбольний інтелект робить його першим номером у моєму списку. На даний момент він найкращий півзахисник у світі», - наводить слова Реднаппа Sky Sports.