28 квітня 2023 23:34

"Боруссія" Дортмунд несподівано втратила очки в матчі з "Бохумом"

Бохум і Борусія Дортмунд відкрили програму 30-го туру Бундесліги (1:1). Рахунок і огляд матчу чемпіонату Німеччини читайте в цій новині на "Футбол 24".


Борусія тиждень тому сенсаційно стала лідером Бундесліги за 5 турів до завершення сезону, випередивши Баварію на 1 пункт. От він – шанс нарешті перервати 10-річну гегемонію Мюнхена в чемпіонаті. Втім, для початку підопічним Терзіча потрібно було обігрувати Бохум – борця за виживання.


Схоже, Дортмунд десь перегорів ще до стартового свистка. Вже на 5-й хвилині м'яч влетів у їхні ворота – Лосілья з лінії штрафного класно пробив у дальню дев'ятку. На щастя гостей, вони тут же відігралися. Аллє не влучив по м'ячу після прострілу Малена, але Адейємі заніс його у сітку. Обмін голами ще до 10-ї хвилини.
У середині тайму Адейємі міг вивести Дортмунд уперед, але змарнував обидва моменти – точність підвела німецького нападника. Але й Бохум міг забити перед перервою – Борусії пощастило. Перший тайм завершився миром – 1:1. Команда Терзіча могла звинувачувати лише себе. Дортмунд запізно увікмнувся у гру, а кілька хороших моментів реалізувати не зумів.

По перерві моментів стало значно менше. Бохум, в обороні якого грав любитель російських кривавих рублів Ванька Ордець, впевнено тримав нічию. Терзіч кинув у гру Мукоко і Ройса, який днями підписав новий контракт з клубом. І тут же заміна ледь не зіграла – Марко віддав на Мукоко, удар якого парирував Ріманн. Він же врятував Бохум після удару Беллінгема. Мален міг забити гол року ударом скорпіона – повз дальню стійку.


Зрештою, Бохум втримав прийнятні для себе 1:1. Гол Хуммельса на 90-й хвилині скасували черенр офсайд. Борусії для чемпіонства треба було виграти 5 матчів, але команда Терзіча спіткнулася вже у першому. Баварія у випадку перемоги над Гертою в неділю обійде Дортмунд на 1 бал і поверне собі лідерство. Поки ж "джмелі" відірвался від мюнхенців на 2 очки.