28 квітня 2023 18:07

Макрон не тиснутиме руки учасникам фіналу Кубка Франції перед матчем через акції протесту на трибунах проти пенсійних реформ

Президент Франції Еммануель Макрон не буде публічно вітатися на полі з гравцями «Нанта» і «Тулузи» перед фіналом Кубка Франції, повідомляє La Parisien з посиланням на AFP.


Це пов'язано з тим, що на матчі плануються акції протесту проти нових пенсійних реформ. Одна з профспілок Парижа планує роздати фанатам біля стадіону 30 тисяч червоних карток з написом: «Червона картка пенсії в 64 роки», а також 10 тисяч свистків.

Згідно з інструкцією, фанати мають показати червоні картки в той момент, коли Макрон вийде на поле, а свистки потрібно буде використати після 49 хвилини гри, на знак протесту проти використання статті 49,3 конституції, згідно з якою опозиція може запобігти проходженню законопроєкту тільки шляхом вотуму недовіри.

Починаючи з 2017 року, Макрон виходить на поле перед фінальним матчем та вітається з гравцями команд. Наразі невідомо, чи вручатиме він кубок переможцю на церемонії нагородження.