21 квітня 2023 15:22

Ігор КОСТЮК: "Тішить, що сьогодні хлопці здобули перемогу. Те, про що ми домовлялися, вони виконали"

Головний тренер «Динамо» U-19 Ігор Костюк поділився враженнями від перемоги над «Шахтарем» (3:2).


– Вийшов яскравий та видовищний матч. Чи задоволені ви діями своїх гравців?

– Завжди, коли перемога, то ми задоволені. Тішить, що сьогодні хлопці здобули перемогу. В принципі те, про що ми домовлялися, вони виконали. Були швидкі переходи з оборони в атаку, цим і скористалися та забили свої м’ячі.


– У першому таймі ви забили одного разу. Можна сказати, що діяли раціонально та ефективно використовували свої моменти?

– Так. Радує те, що хлопці вже тримають баланс, розуміють коли пресингувати, коли відходити назад. Ви бачите, додалися Яцик, Боль, Малиш – це гравці, які системоутворюючі, вони цей баланс тримають.


– Прокоментуйте забиті м’ячі. Це були індивідуальні дії гравців чи награні комбінації?

– Ми розкривали фланги, через них атакували. Просили гравців, що якщо будуть швидкі атаки, то розганяти їх через фланги. У першому таймі до гола призвела подача з флангу, що ми награємо на тренуваннях. Відскок і концентрацію у штрафному майданчику – те, що потрібно для нападника. Сьогодні на цій позиції грав Кремчанин, найшвидше зорієнтувався і добив м’яч у ворота.


У другому таймі ми бачили: знову швидкісна атака, через фланг подача і Самба забив гол. Ну і в третьому голі ми запресингували високо, перехопили, в середину розвернули і вже там була кількісна перевага в середині. Малиш розпорядився цим моментом, міг давати і на Самба, який добре створював перевагу і захисник не розумів, що робити, а Малиш індивідуально зіграв і забив гол.


– Щодо пропущених м’ячів. Чи є у вас зауваження до захисників?

– Так, ви бачили, я і по ходу гру це підказував. Не можна так тримати гравців у карному майданчику, звідки забивалися ці м’ячі.