15 квітня 2023 12:08
2

Блогер: "Динамо" не конкурентне грати в бий-біжи проти команд, що грають в нього все життя"

Блогер Михайло Смоловий у своєму Телеграм-каналі аналізує гру "Динамо" у матчі з "Рухом".


Рух 1:1 Динамо
xG графік


Це - *простонародна назва статевих жіночих органів з п’яти букв*! Вже навіть сил немає згадувати «я попереджав» та 2 (!) точні передачі з просуванням в матчі від одного з ЦЗ Динамо (вгадайте самі в кого з двох). Рух м’яча починається від власних воріт, якщо проблеми вже там, то вони пізніше позначаться на проблемах біля чужих воріт.

Під кінець другого тайму Динамо дещо нагнало відсоток володіння, але...поступилося в кількості глибоких передач (6:7), спробах входження до штрафного (23:24) та в кількості дотиків до м’яча в його периметрі (12:15).


Команда дещо не дотягнула до антирекорду сезону за дистанцією середнього удару - 23.51 метр! Він встояв - 23.79 метрів в матчі з Колосом (0:0).


Реально боляче бачити таке безпорадне Динамо. А існує цілий пласт мудрого українського народу, що вважає введення додатково 5-6 дітлахів з молодіжки ситуацію покращить...


В першому таймі середнє володіння Динамо тривало 3.88 передач за 68% точності передач вперед. Це вже дуже близько до U19. У підсумку, граючи в бий-біжи, кияни лічені рази дісталися чужого штрафного майданчику - лише 4 дотики за тайм. В Руху, який теж грав в своє улюблене бий-біжи - 9!


Висновок: київське Динамо не конкурентне грати в бий-біжи проти команд, що грають в нього все життя.


Зміна Шепелєва схоже наслідок пропущеного голу. Але зміна дивна: бо тут в меншій мірі індивідуальна помилка, скільки банальна неготовність команди ні до комбінування, ні до можливої втрати. Решта стояла з роззявленими ротами, ні намагаюсь допомогати розіграти м’яч, ні намагаючись його повернути. Тому цей гол - це щось більше за одного гравця.

Окей, Шепєлєва зняли, будемо вважати, що всі проблеми через нього. Але чи допомогло це атаці: 2 удари з меж штрафного в другому таймі і ЖОДНОГО в площину. Не допомогло, і момент в Юри Гриліша виник все одно...


Кияни встановили новий антирекорд в сезоні УПЛ за кількістю втрат - 129. Перекривши попереднє «досягнення» в матчі із Зорею (119). Лідером став Дячук - 16. Під іншим кутом - в нього лише 35.61 метр просування на одну втрату (в Попова в цьому матчі 62.55 метрів).


Але було очевидно ще на зборах, що саме з цим в Максима і виникнуть проблеми, дякуючи мудрому наставництву Іщенка та Костюка. В матчі з Рухом Дячук отримав 4 ЖК в сезоні, тож свій шанс нарешті отримає Сирота (Шахтар там)!


Але хз за що гратиме більшість гравців Динамо проти гірняків. За честь, якої в них немає? Чи за совість, якої немає теж? Чи за честь і совість Іщенка з Костюком?

Щось треба вирішувати з Буяльським. У вертикальному бий-біжи з передачами вперед навмання він не здатен демонструвати свої найкращі якості до яких ми звикли. Віталій гравець, що мешкає в 20-метровому радіусі навколо чужих воріт, якщо команда зрідка досягає бодай 30-метрового радіусу, то йому на полі робити майже нічого, він перетворюється на звичайного гравця. Команді не вистачає 4 передач, щоб перейти центр поля та розташуватися в позиційному нападі.


Краще вже тоді ставити додаткового безголового бігунка чи шукати 2-метрового вільного агента. Бо жбурляти в боротьбу на Ваната, як в Динамо U19 жбурляють на Горбача, сенсу майже немає - виграв 2 дуелі в атаці з 10 (20%). Владислава можна використувати більш ефективно, даючи йому змогу грати з захисниками на випередження, а не боротися в партері в центрі поля.


Теж чекаю на повернення Сироти, він навіть в самій гіршій формі був набагато кориснішим
Как ни крути, но этот состав на уровень Динамо не тянет. Нужны не просто новые игроки на усиление этой команды. Нужны новые игроки для того, чтобы команда была воссоздана. Игроки вокруг которых можно ставить какую-то игру. И тогда многие из сегодняшнего состава тоже будут выглядеть полноценными боевыми единицами. Сейчас Динамо не выглядит слабой командой. Оно вообще не выглядит командой...