14 квітня 2023 18:43

"Я своїм онукам сказав: "Поки я живий, ви ніколи не спілкуватиметеся з росіянами": жорстка заява екс-тренера "Динамо"

Колишній тренер київського Динамо та збірної України Йожеф Сабо прокоментували рішення Міністерства молоді та спорту про заборону національним командам брати участь у турнірах із росією та білоруссю.


Йожеф Сабо підтримує заборону делегаціям українських збірних брати участь у змаганнях, до яких були допущені росіяни та білоруси.

В ексклюзивному інтерв'ю FanDay.net відомий тренер обурений тим, що Білорусь загалом допустили до відбору Євро-2024.


«Я вважаю, що Мінмолодьспорту ухвалило правильне рішення, я підтримую. Як взагалі УЄФА могла допустити Білорусь до змагань? Це не наші, а їхні проблеми. білорусь та росію мають дискваліфікувати звідусіль! Вони воюють проти нас».


Також Сабо не вважає проблемою, якщо збірну України можуть дискваліфікувати за відмову взяти участь у кваліфікації на чемпіонат Європи-2024.


«Нехай краще за нас дискваліфікують [якщо ми не вийдемо на матч відбору євро], але грати з білорусами в одному турнірі не можна! Тоді гратимемо товариські матчі. Я навіть своїм дітям та онукам сказав: «Поки я живий, ви ніколи не будете дружити і спілкуватися з росіянами та білорусами!».


Нагадаємо, що збірна України стартувала у кваліфікації на Євро-2024 виїзним матчем проти англійців, який завершився поразкою нашої команди (0:2).


Наступні поєдинки збірної України у відборі на Євро-2024 мають відбутися у червні:


16 червня – Північна Македонія – Україна;


19 червня – Україна – Мальта.


Фото - сайт ТК "Футбол 1/2/3"