12 квітня 2023 18:47

"Ігоре Михайловичу, митниця схвалює!". Блогер підтримав ідею можливого переходу Волинця в "Динамо"

Блогер Михайло Смоловий в своєму Telegram-каналі проаналізував гру голкіпера "Колоса" Євгена Волинця, який може перейти в "Динамо".


Євген Волинець


Найкращий шот-стоппер #УПЛ

Вчора пролетіла звістка, що Денис навряд залишиться на наступний сезон. А Динамо може задуматися над кандидатурою Євгена Волинця (бо і Бущан теж може кудись працевлаштуватися або не відновитися до «товарних кондицій»). Підписаний в ТГ на декілька каналів, і в одному з них побачив 45 негативних реакцій. Здивувався.


Декілька коментаторів згадали «молодих кіперів». Може стібалися?


Нещерет навесні задовбав гасити по аутам за найменшого натяку на тиск і без (наприкінці гри з Минаєм, наприклад, був яскравий епізод). І це він вважається здібним в плані гри ногами. Правда, це скоріше комплексна проблема, пов’язана із взаємодією команди, яка залишає Руслана без якісних пасових опцій через свою статичність: усі стоять і дивляться, як Нещерет в черговий раз влупить в аут, або пульне в боротьбу на...Ваната.

Один з його дублерів днями наче 12-річний школяр фоткався в ліфті з задраними на поручні ногами разом зі своєю феміною. Цим одразу поставив під сумнів свій IQ, що стягуватиме першу команду Динамо: там складніше, ніж в Тік-Тоці.


Не бачив таких пародійних на мавпу фоток ні в Сидорчука, ні в Буяльського. ІМС, проведіть бесіду з хлопцем!



Звісно, є ще Славік, але сезон в Зорі U19 (яка молодша за віком від більшості конкурентів) в нього дещо неоднозначний:


⁃ 2 «сухих матчі» з 11 (Колос та Минай)


⁃ 26 пропущених голів, зокрема 6 в першій грі від Динамо, 5 в другій гри від Динамо та 4 від Дніпра-1


⁃ але треба обов’язково уточнювати, що за очікуванням Слава мав «з’їсти» 25.75 голів, тож питань до молодого і недосвідченого захисту більше, Слава просто поки не рятує на дистанції (хоча старається 30 з 50 сейвів - на реакції)


То до чого веду. Я зазвичай скептично ставлюся до трансферів з УПЛ в Динамо через очевидну невідповідність кваліфікації гравців рівню задач, які доведеться вирішувати. Якщо так станеться, і Євген дійсно опиниться в Динамо, то це буде перший виняток за багато років.


В УПЛ кіпер провів 7247 хвилин. За цей час мав пропустити 104.5 xCG, а залетіло лише 84! Тож за пост-шот моделлю врятував Колос від 20.5 (!) голів!


Накинув вам для наглядності стату решти основних кіперів команд УПЛ (за виключенням Дніпра-1, бо там вибірка у Валефа і Рибака мізерна). Волинець врятував свою команду від найбільшої кількості голів серед діючих кіперів УПЛ!


Бущан, наприклад, в мінусі (-0.20) за схожий ігровий час (7219 хвилин). В Динамо часто ситуація така, що за матч прилітає лише 1 удар в площину, і він же стає результативним. Хоча така сама біда мала статися з Трубіним в Шахтарі за логікою, а Анатолій відвів 10.71 гол від власних воріт. Тому є над чим замислитися усім «зацікавленим сторонам».


Якщо дійсно прізвище Волинця там десь фігурує, то Ігоре Михайловичу, митниця схвалює! Звісно можна зважати, що Євген не школяр, тому ногами, як Бог не грає, бо тоді ще не було правилом закладати це в процес підготовки кіперів. В Колосі тренд, хоч і повільно, але поступово наздоганяють, зацініть різницю:


⁃ 1.78/90 коротких розіграшів від воріт проти 6.46/90 довгих в сезоні 2019/2020


⁃ 2.4/90 коротких проти 3.2/90 довгих в Євгена в нинішньому


Тож ситуація не виглядає безперспективною з його 68% точності лонгболів.

Євген Волинець за кар’єру в УПЛ врятував свою команду (Колос) від найбільшої кількості голів (понад 20). Зрівнятися може хіба Різник.