11 квітня 2023 09:27

Артур Рудько про роботу в "Динамо" під керівництвом Блохіна: "Із повагою ставився до Олега Володимировича"

Колишній воротар "Динамо" Артур Рудько пригадав період виступів за київську команду під керівництвом Олега Блохіна.


– Перед стартом сезону 2010/11 вас раптом викликали на збори до Австрії із першою командою. Як це сталося?

– Травмувався один із резервних голкіперів. Вже не пам’ятаю хто саме. І мене викликали.

– Тоді там була досить зіркова команда: Шевченко, Шовковський… Як вам було тренуватися разом із ними?

– Було за щастя потренуватися із такими гравцями та набратися досвіду. Намагався якомога більше чогось перейняти у Шовковського: як він поводить себе у тренувальному процесі та побуті. У команді був і Денис Бойко. Також хороший воротар, у якого я вчився.

До всіх гравців я ставився спокійно. Навіть Шовковський вже не був для мене ідолом. Я не ходив під враженням. Проте усіх я поважав, і оскільки був одним із наймолодших у команді, звертався до партнерів на «Ви».

– Чи була можливість після зборів залишитися у першій команді?

– Сподівань особливих не було. Я розумів, що приїхав лише на збори, аби закрити дірку. Це був випадок.

– Стабільно потрапляти до заявки першої команди ви почали у сезоні 2013/14, що став останнім для Олега Блохіна на чолі Динамо. Як ви згадуєте часи роботи із ним?

– Із повагою ставився до Олега Володимировича. Це ікона та історія українського футболу, володар Золотого м’яча. Усі його заслуги викликають велику повагу. Зараз у різних інтерв’ю можна почути, як люди скаржаться на його характер, проте особисто у мене склалися найтепліші відносини із ним. Я вдячний йому за той час, що ми провели разом.

– Той сезон водночас став і найпровальнішим у новітній історії клубу (четверте місце в УПЛ). У чому ви бачите причину такого невтішного результату?

– Тоді була висока конкуренція в українському футболі. Шахтар, Дніпро, Металіст та Чорноморець також мали у своїх складах сильних легіонерів та одночасно боролися за медалі, чемпіонство та Кубок. Я не став би звинувачувати одного Блохіна у тому невдалому сезоні.

– Тоді у ЗМІ ходило багато чуток, що Блохін під кінець своєї каденції у Динамо опустив руки та фактично тренером команди був Сергій Ребров. Що ви можете сказати на це?

– Я не можу такого сказати. Блохін був головним тренером і залишався ним до свого останнього дня у клубі. Ребров і Рауль Ріанчо були асистентами.