10 квітня 2023 17:27

"Не втомився Андрій Васильович переживати?". Вацко іронічно відреагував на переобрання Павелка до виконкому УЄФА

Журналіст Віктор Вацко відреагував на переобрання Андрія Павелка до виконкому УЄФА.


"Сильно УАФ інвестує в розвиток футбольної інфраструктури в Україні? Ну от багато полів - нормальних, повноцінних полів побудували? За свої кошти? За кошти, які від УЄФА надходять? Не майданчиків дишманських на десять доларів, які нікому за суттю не потрібні, за якими ніхто не стежить і які руйнуються на раз-два-три. Але на яких, як кажуть люди, нічого так списати кошти.


А повноцінні поля, де можна тренуватися та грати дорослі та дитячі команди. А не те, що я часто бачу в Києві, коли на одному полі одночасно тренуються чотири-пʼять команд.

В Україні, де пʼять-шість місяців дуже складні зимові погодні умови, де поля перетворюються на що завгодно, скільки УАФ манежів критих побудувала, щоби взимку було комфортно грати футбол і дивитися?

Ну в Києві на базі "Динамо" Суркіс колись побудував, у Дніпрі на базі "Дніпра" Коломойський побудував, у Маріуполі - Бойком Володимиром Семеновичем. Все! Три манежі на всю Україну. У Фінляндії у кожному селі є, а у нас три манежі - і всі за приватні кошти.

А де у цій історії УАФ? Молодіжний футбол як розвивають? За кошти батьків і розвивають. На форму - дай, на зарплатню тренера - дай, на оренду поля - дай, на поїздки чи збори - дай. Внески заплати. Не втомився за це Андрій Васильович переживати?", - сказав Вацко.