9 квітня 2023 14:18

Відхід Піке з "Барси" – один із кроків клубу заради повернення Мессі. Лео вважає, що Жерар сприяв його відходу 2021-го

Відхід Жерара Піке з «Барселони» став кроком до можливого повернення Ліонеля Мессі до клубу


Як пише Marca, клуб уже зробив кілька кроків, щоб створити потрібні умови для повернення Мессі. Одним із них став відхід Піке. Якби Жерар продовжував виступати за Барсу, то повернення Лео було б вкрай складно організувати.


Відносини цих футболістів зіпсовані, оскільки Мессі вважає, що Піке відіграв активну роль в організації його виходу з "Барси" влітку 2021 року.


Зазначається, що можливе повернення Мессі є вкрай важливим для президента «Барси» Жоана Лапорти. Йому потрібно переконати стабільність «Барселони» інвесторів проекту Espai Barça (проект будівництва великого спортивного комплексу в центрі Барселони, в який входить реконструкція «Камп Ноу» та будівництво кількох нових об'єктів). На реконструкцію "Камп Ноу" потрібно близько 1,5 млрд євро.


Після скандалу, пов'язаного зі справою Негрейри, у деяких інвесторів виникли сумніви та занепокоєння, проте інформація про можливе повернення Мессі заспокоїла їх. Також Лапорт вважає, що повернення Лео піде на користь у переговорах з потенційними спонсорами «Барси».

У листопаді 2022-го Мессі не відреагував на рішення Піке про завершення кар'єри гравця. Повідомлялося, що це пов'язано із конфліктом футболістів, який розвинувся останніми роками.


Як повідомлялося в січні 2022 року, Мессі розчарувало рішення Піке не знижувати зарплату. Такий крок з боку Жерара був необхідний, щоб Лео залишився у Барсі. Тоді у них зіпсувалися стосунки.

Також з'являлася інформація про те, що Піке радив президенту Барселони Жоану Лапорте не продовжувати контракт з Мессі, вказуючи на те, що це стане вирішенням проблеми з дотриманням фінансового фейр-плей.

Мессі та Піке разом грали за «Барселону» з 2008 по 2021 рік. За цей час вони виграли у складі команди 30 трофеїв.