9 березня 2023 20:55

Колліна хоче більше компенсованого часу: "Ми не прагнемо 75 хвилин ігрового часу, а намагаємося уникнути 43-хвилинних матчів"

П'єрлуїджі Колліна хоче, щоб судді додавали до футбольних матчів більше часу.


«Здається, начебто на ЧС-2022 ми вигадали щось нове, але це не зовсім правда, якщо судити за цифрами. У минулому турі АПЛ у 4 із 10 матчів було додано 10, 12, 12 та 14 хвилин. У двох із них могло бути додано ще більше, але через рахунок – 7:0 та 4:0 – рефері, ймовірно, вирішив не намагатися точно компенсувати втрачений час.

Це не щось нове, загалом. Але важливо забезпечити послідовність. Є чіткі критерії, і саме завдяки цьому на ЧС гравці та тренери так добре прийняли цю систему. Вони знали, чого чекати. А коли є послідовність, кожне рішення сприймається краще.

Не йдеться про те, щоб зробити матчі довшими. Йдеться про те, щоб компенсувати втрачений час. Ми не намагаємося зробити так, щоб ігровий час складав 70-75 хвилин, ні. Ми намагаємося уникнути випадків, коли команди грають 43 хвилини. Стільки було в матчі "Астон Вілли" з "Брентфордом". Не думаю, що є ті, кому подобається 43-хвилинний матч», – сказав голова суддівського комітету ФІФА.