7 березня 2023 17:31

"Вирішив, що краще піду я, ніж мої діти та онуки": Вернидуб розповів про те, як вступив до лав ЗСУ

Головний тренер криворізького Кривбасу Юрій Вернидуб розповів про те, як ухвалив рішення вступити до лав Збройних сил України після початку повномасштабної війни у нашій країні.

Юрій Вернидуб, який минулого сезону очолював молдавський Шериф, згадав про перший день повномасштабної війни в Україні.

«24 лютого о 4:30 ранку я був у Португалії з Шерифом на матчі-відповіді 1/16 Ліги Європи проти Браги. Зателефонував син і повідомив, що почалася війна. Це мене дуже збентежило і тоді мені було вже не до футболу.


Хоча треба було працювати, це я й робив. Але думка про те, що після повернення до Молдови я поїду додому, в Україну, мене вже не покидала», – сказав Вернідуб.


Після повернення до рідної країни Вернидуб вирішив піти захищати її зі зброєю в руках та вступив до Збройних сил України. Тренер розповів про те, як ухвалював це рішення, в інтерв'ю авторитетному британському телеканалу Sky Sports.


«Це поклик серця. Я – громадянин України. Усі мої рідні та близькі тоді були у Запоріжжі. Я думав тільки про них у той момент. Для себе розумів, що мій обов'язок – бути у рідній Україні у важкий для країни час.


Після приїзду пішов у військкомат і мене мобілізували до артилерійського дивізіону. У мене два сини, двоє онуків. Вирішив так, що краще я піду, ніж мої сини та онуки», – заявив Вернидуб.