7 березня 2023 14:42

Євро-2023 (U-17): сьогодні юнацька збірна України стартує в елітному раунді відбору

За путівки до фінальної частини чемпіонату Європи підопічні Юрія Мороза боротимуться з командами Італії, Ірландії та Кіпру.


Сьогодні о 18.00 в кіпрському місті Пафос на стадіоні ім. Стеліоса Кіріакідеса юнацька збірна України (футболісти не старші 2006 року народження) матчем з однолітками з Кіпру розпочне виступ в еліт-раунді кваліфікації Євро-2023 (U-17). 10 березня наша команда зіграє з Ірландією, 13-го — з Італією.

В еліт-раунді 32 команди поділені на вісім груп, на кону — 15 путівок до фінальної стадії, матчі якої відбудуться в період із 17 травня до 2 червня в Угорщині. До фінального турніру вийдуть вісім переможців груп еліт-раунду відбору та сім володарів других місць із найкращими результатами. До них приєднається країна-господар.

«Акцент я робив на вивченні збірної Кіпру, з якою ми зіграємо в першому матчі. Менше розбирали гру італійців та ірландців, оскільки дивитися їхні торішні поєдинки не було великого сенсу, адже за рік у юнацькому футболі багато що змінюється. Візьмемо за основу їхній очний матч першого туру в еліт-раунді», — зазначив в інтерв'ю для офіційного сайту УАФ головний тренер юнацької збірної України Юрій Мороз.