5 березня 2023 11:56

Агент Фірміно: "Наш план на найближчі тижні – показати тренеру та "Ліверпулю" найкращу версію Роберто, щоб гарно попрощатися"

Роджер Віттманн, агент нападника «Ліверпуля» Роберто Фірміно, який, як стало відомо раніше, покине команду після закінчення сезону, розповів про ситуацію щодо непродовження контракту бразильця з мерсисайдцями.


«Наш план на найближчі тижні – показати тренеру та «Ліверпулю» найкращу версію Роберто, щоб гарно попрощатися. Такий його план і він хоче це зробити.


Роберто гадки не має, що все це означає для його найближчого майбутнього. У ході переговорів він постійно говорив: «Я не хочу спілкуватись з іншими клубами. В цьому нема потреби». Він сказав, що ухвалив це рішення разом із клубом. Я вперше в житті з таким зіткнувся – гравець, який незабаром стане вільним агентом, каже, що спілкуватися з іншими клубами не потрібно! Отже, його рішення не мотивоване бажанням піти в іншу команду або отримати більший контракт. Все взагалі негаразд.


Клуб дав йому час, тиску не було. І Роберто ніколи не порівнював та не просив нас вести переговори з іншими клубами. Для нас це було б легко, але його наміри були інакшими. Йому хочеться знайти нову дорогу. Це зовсім не виглядає як звичайний бізнес, повірте мені!


Це не найпростіше рішення для хлопця. Він витратив довгий час, щоб прийняти його разом із сім'єю. Це рішення він ухвалює з любов'ю. Роберто – мирна людина, і він сказав: «Я провів там потрібний час, а тепер настав час йти. «Ліверпуль» – це найкращий і найуспішніший час мого життя, який я провів із тренером та колегами. Це була неймовірна пригода».


Він казав, що відчуття від гри за Ліверпуль неповторні. Цей клуб, ці люди, це все. Я бачив багато чуток про те, як Роберто ухвалював рішення, але все пройшло дуже мирно», - сказав Віттманн.