2 березня 2023 21:52

В'ячеслав ШЕВЧУК: "Брат пережив 4 місяці в оточенні на "Азовсталі". Не хоче про це розповідати, але він Герой України"

Віцепрезидент «Вереса» В'ячеслав Шевчук розповів про свого брата Сергія, який захищав «Азовсталь».


«До війни він був керівником прикордонного загону в Маріуполі. І коли сталося повномасштабне вторгнення, його загін разом з захисниками «Азовсталі» (там був не тільки «Азов», а поліцейські, прикордонники) захищав Маріуполь і робив багато речей.


Мій брат не хоче про це все розповідати, але він Герой України. Те, що він робив і пережив - це 4 місяці в оточенні. Кожен день ти відбиваєшся, захищаєш місто, Україну.

Потім, коли вже була домовленість, захисники «Азовсталі» здалися в полон. Брат не хотів, але здалися в полон - і 7 місяців він був у полоні. Змінив декілька колоній...


Про це тяжко розповідати і це не треба розповідати, бо якщо це публічно обговорювати, потім можуть бути проблеми у наших хлопців, які там сидять.


Він у полон здався - і все, без зв'язку вже. Я постійно їздив у координаційний центр, велика подяка центру. До кого тільки не звертався, щоб дізнатися, де брат. Завжди питав, чи бачили мого брата.


Він був у госпіталі 2-3 тижні, тому що це обов'язково. До війни у брата вага була 84 кілограми, а стала - 58», - сказав Шевчук.