2 березня 2023 00:18

"Марсель" програв клубу Ліги 2 і залишив Кубок Франції: Малиновського замінили після другого пропущеного голу

Матч 1/4 фіналу Кубка Франції, в якому Марсель приймав Аннесі, відбувся сьогодні на стадіоні «Велодром» і завершився сенсаційною перемогою гостей (2:2, 7:6 за пен.).


Марсель удома програв Аннесі, який виступає у другому дивізіоні національного чемпіонату, і вилетів із Кубка Франції на стадії 1/4 фіналу (2:2, 7:6 за пен.).

Український півзахисник Руслан Малиновський вийшов у стартовому складі провансальського клубу та провів на полі 66 хвилин ігрового часу, після чого був замінений на португальця Вітінню за рахунку 1:2.

Марсель відкрив рахунок на 29 хвилині поєдинку. Хавбек Жордан Верету вийшов віч-на-віч з голкіпером Ансі після передачі півзахисника Джонатана Клауса і вивів свою команду вперед.


Незабаром Малиновський міг збільшувати перевагу своєї команди, але зі штрафного з гострого кута потужно пробив у поперечину воріт суперника.

На 53-й хвилині Аннесі провів швидку контратаку, внаслідок якої малийський форвард Сахі Діон зрівняв рахунок. За шість хвилин захисник гостей Кевін Муанга ударом головою після навісу з кутового від Йоана Демонсі несподівано вивів свою команду вперед.

На 84-й хвилині матчу чилійський форвард Марселя Алексіс Санчес не реалізував пенальті, який арбітр Бенуа Бастьєн призначив після перегляду відеоповтору за гру рукою захисника Аннесі у власному штрафному майданчику.

Марсель уникнув поразки на шостій компенсованій хвилині після удару 18-річного камерунського форварда Франсуа Муж'є, який незадовго до цього вийшов на заміну. Це був дебютний поєдинок нападаючого у першій команді провансальського клубу.

Згідно з регламентом Кубка Франції, після нічиєї в основний час команди відразу перейшли до серії післяматчевих пенальті, в якій сильнішими виявилися гості (7:6). У складі Марселя пенальті не реалізували Нуну Тавареш та Леонардо Балерді.

29-річний Малиновський провів за Марсель цього сезону 11 матчів, у яких забив два голи.

Крім Ансі, до півфіналу Кубка Франції пробилися Ліон, Нант та Тулуза. Матчі 1/2 фіналу заплановано на 5 квітня.

Востаннє Марсель діставався півфінальної стадії турніру в сезоні 2015/16. Аннесі вийшов до 1/2 фіналу Кубка Франції вперше в історії.