25 лютого 2023 12:40

Аньєллі про Суперлізу: "Вона необхідна – за нинішньої системи розрив між клубами тільки зростатиме. Ми повинні прагнути спортивної демократії"

Андреа Аньєллі заявив, що Суперліга необхідна європейському футболу.


«Вона необхідна, бо якщо все залишиться передбачуваним, як зараз, публіка відійде від футболу. Чи продовжуватимуть у Голландії дивитися міжнародний футбол, якщо у «Аякса», «Фейєноорда» чи ПСВ ніколи не буде шансу перемогти чи боротися за перемогу?

Звідси ідея нової європейської ліги з декількома дивізіонами та схемою виходу у вищі дивізіони та вильоту. На рівних умовах клубів. Треба подумати про шістдесят-вісімдесят клубів по всій Європі. З моїм 13-річним досвідом роботи у футбольній індустрії я знаю, як усе працює, я зібрав ідеї та кажу, що настав час для більш справедливих ліг.

У Європі найбільші ринки також отримують найбільше місць у Лізі чемпіонів і, отже, найбільші прибутки. Отже, якщо нинішню систему буде збережено, розрив між англійськими та іспанськими клубами та рештою лише зростатиме. Можливо, за винятком «ПСЖ» та мюнхенської «Баварії».

Натомість ми маємо прагнути до спортивної демократії. Хіба польський клуб не має права досягати успіху? Невже польським уболівальникам не вистачає пристрасті до футболу? – сказав колишній президент Ювентуса в інтерв'ю De Telegraaf.