21 лютого 2023 17:11

"Міг опинитися в "Динамо" двічі". Журналіст розповів історію, як Глєб приїздив на перегляд до Києва

Фото - ua.depositphotos.com


Журналіст «ТаТоТаке» Михайло Співаковський розповів історію, як «Динамо» свого часу могло підписати колишнього нападника «Арсенала» та «Барселони» Олександра Глєба.


– Канонічна історія, її не треба ані якось підтверджувати, ані якось спростовувати, тому що було дуже багато сказано. Сказано, з уст однією людини – Олександра Глєба, зірки «Штутгарта», «Арсенала», Барселони». І насправді Глєб міг опинитися в «Динамо» двічі.


Про другу спробу не треба зараз навіть довго розмовляти, тому що це було вже після «Арсенала» і «Барселони». Глєб на стадії перемовин просто сказав: «Друзі, я б не хотів якось рухати по ЗП». На що в «Динамо» йому сказали: «Хлопець, ти вже трохи «б/у», тому треба бути якось скромніше». Це не про Олександра Глєба.


А ось перша історія – це просто топ сторі. Родзинкою цієї історії є те, що Глєб не збирався їхати на перегляд кудись в «Динамо». Він відмовив російським клубам й історія в тому, що багаторічний президент БАТЕ, якого вже немає з нами, пан Капський, він сказав: «Саня, я там домовився, знаєш скільки білорусів в «Динамо». Ну поїжджай». І вони поїхали з Василем Хомутовським, який працював тренером воротарів у ПФК «Львів» останнім часом, до цього в «Чорноморці».


З точки зору рейдера у 18-річного Глєба було зруйновано і порушено все. Що не сподобалося Глєбу в «Динамо»? Перше – гравців поселили в старій будівлі біля нової бази у Конча-Заспі й, як згадує Глєб, там все, як у піонерському таборі 80-х. Мовляв, що це за циркус, я відмовив російським клубам, я приїхав у київське «Динамо», це неповажне ставлення. Друге – Глєба одразу змусили бігти «тест Купера» якомога більше за 12 хвилин. Глєб не збирався бігати «тест Купера». Він сказав: «Я тут для іншого, я тут грати футбол, самі біжіть свого Купера».


Перед традиційним зимовим зальним турніром, де, власне кажучи, мали подивитися на Глєба, були традиційні медичні процедури. Треба було поміряти тиск, здати якісь аналізи. А Глєб взагалі, як він каже, людина настільки специфічна, що коли починають колоти пальчик, то людина ледь не втрачає свідомість. Коли Глєбу виміряли тиск і побачили там цифри 145/80, як би він не запевняв, що все нормально, йому сказали: «Ти сьогодні не граєш». Він сказав: «Це мій нормальний стан».


Ні, він просидів на банці, не виходив на жодну хвилину, потім зібрав речі й разом з Хомутовським поїхав назад у Мінськ.