19 лютого 2023 13:47

"Барса" могла стати жертвою шахрая – наївне керівництво потрапило у пастку". Тебас про виплати каталонців віце-президенту комітету суддів

Глава Ла Ліги Хав'єр Тебас висловився про суддівський скандал навколо «Барселони».


Раніше повідомлялося, що клуб у період з 2016 по 2018 рік виплатив колишньому віце-президенту іспанського суддівського комітету Хосе Марії Енрікесу Негрейрі 1,4 млн. євро. У клубі уточнюють, що чиновнику Королівської іспанської футбольної федерації платили за звіти про молодих гравців та суддівство.

Потім стало відомо, що "Барса" заплатила Негрейрі 4,7 млн євро з 2003 року. Платежі від клубу становили 95% обороту його компанії з 2016-го до 2018-го. Пізніше з'ясувалося, що Негрейра надавав "Барсі" звіти про арбітрів перед матчами.

Тебас заявив, що «Барселону» не покарають, оскільки термін давності, встановлений Ла Лігою для таких порушень, минув.

"Барса" могла стати жертвою шахрая. Я все бачив. Я бачив фальсифікації, спроби фальсифікацій, людей, що наживаються на клубах...

Ми дорослі люди. Так багато років... Це було б дивно. Ситуацію мають роз'яснити у правовому полі. Якщо дійде до суду, ми будемо там.

Якщо "Барселона" брала участь у цьому, то для них мають бути наслідки. У тому числі юридичні. Негрейра – шахрай. Мене це не здивувало б.

Я вірю суддям, а вони кажуть, що Негрейра не вторгався у їхню діяльність. Наївне керівництво «Барселони» потрапило до пастки. Це завдає великої шкоди футболу", – сказав Тебас.