17 лютого 2023 20:49

Бартомеу про виплати віце-президенту комітету суддів: "Я перекрив Негрейрі кран, а Лапорта збільшив його зарплату вчетверо"

Жозеп Бартомеу висловився про скандал навколо виплат віце-президенту Комітету суддів.

Повідомлялося, що «Барселона» заплатила Хосе Марії Енрікесу Негрейрі 1,4 млн. євро з 2016 по 2018 рік. Він заявив, що надавав консультаційні послуги. Потім стало відомо, що «блауграна» заплатила Негрейрі 4,7 млн. євро з 2003 року. Платежі від клубу становили 95% обороту його компанії з 2016-го до 2018-го.


«Я абсолютно спокійний, бо саме я перервав надання цих послуг. Я не маю стосунків з Енрікесом Негрейрою, я з ним ніколи не зустрічався. Ми бачилися один раз у Федерації футболу Іспанії, але тільки привіталися.

Я пам'ятаю, як отримав лист із погрозами по бюрофаксу, але не надав йому значення. Я одразу перенаправив його юридичній службі клубу і більше нічого про це не чув. Я не знаю, що вони там із ним робили, я проігнорував цей епізод.


Історія з бюрофаксом була у 2019-му, а у березні чи квітні 2018 року, коли ми розірвали стосунки, які були з цією компанією, він зателефонував мені та сказав, що ми граємо з грошима його родини. Але клуб не грав ні з чиїми грошима, ми просто відмовилися від послуг його сина, котрий готував звіти, бо вирішили передати цю функцію своєму внутрішньому підрозділу.


Може здатися, що, користуючись цими послугами, ми просили ставити більше пенальті на нашу користь або хотіли впливати на рішення суддів, проте це не так. У цього джентльмена не було зовсім ніякого впливу на суддів.


Коли Лапорта очолив клуб, рахунки були близькими до 150 тисяч євро, а коли Росель був призначений президентом, вони помітно перевищили 500 тисяч. І я можу сказати лише одне: я перекрив Негрейрі кран, а Лапорта збільшив його зарплату вчетверо, це вимагає пояснень», – сказав екс-президент «Барселони» в інтерв'ю ABC.