9 лютого 2023 16:27

"Може стати кумиром нового покоління, як Шевченко": Степаненко розкрив, хто вплинув на становлення Мудрика

Капітан Шахтаря Тарас Степаненко висловився про свого колишнього одноклубника вінгера Челсі Михайла Мудрика, який цієї зими покинув донецький клуб.


У середині січня Михайло Мудрік став гравцем Челсі. Лондонському клубу довелося викласти Шахтарю за його перехід 70+30 млн. євро.

Тарас Степаненко в інтерв'ю польським журналістам назвав головну причину прогресу Михайла – екс-тренера Шахтаря Роберто Де Дзербі.


«Я знаю його три чи чотири роки і пам'ятаю, як він три чи чотири рази приходив до першої команди, але його завжди відправляли до молодіжної команди. Він особливий хлопець і думав, що тільки один талант зробить його великим футболістом.

Згодом він змінився. Це сталося переважно завдяки Роберто Де Дзербі. Він почав слухати, навчатися і за підтримки тренера досяг вражаючого успіху».

Капітан Шахтаря вважає, що Мудрик має шанси досягти такого ж рівня популярності, який був у Андрія Шевченка на піку його популярності.


«Тепер він нова зірка найкращої у світі ліги, але це не чаклунство, для цього йому необхідно було вирости і попрацює. Він має все, щоб стати кумиром нового покоління, як Андрій Шевченко був кумиром для моїх однолітків. Я бажаю йому цього», – сказав Степаненко в інтерв'ю Meczyki.