2 лютого 2023 18:05

Дебютний гол Пеглоу і вольова перемога. "Дніпро-1" здолав "Муру"

У своєму шостому "турецькому" спарингу "Дніпру-1" протистояв середняк чемпіонату Словенії. Олександр Кучер не задіював у цьому поєдинку усіх найсильніших: дехто пропускав зустріч через пошкодження, дехто - через рішення тренерського штабу. Місце в основі отримав найсвіжіший новачок команди Пеглу, проте ще до перерви він залишив поле через пошкодження.


Активнішими в дебюті зустрічі були словенці. Проте так тривало недовго: вже хвилини з десятої дніпрянам вдалося спершу відсунути гру до центру поля, а потім розпочати власну пристрілку по воротам "Мури". Втім, що цікаво, саме другим номером словенці забили. Просити вибачення у своїх партнерів по команді має Підлепенець, який зробив підніжку опонентові у власному штрафному. Петкович з точки спокійно поклав снаряд під праву стійку.

СК продовжив активно йти вперед, хоч по-справжньому гольових моментів у них не було. Пеглу відновив паритет на табло завдяки індивідуальній грі та у схожому з класичним Коноплянкою стилі: змістився з флангу та обвів голкіпера ударом під дальню штангу воріт.


В подальшому футбол йшов з невеликою перевагою представника УПЛ, проте тотальною її не назвеш. "Мура" також шукала можливості грати в атаку, хоч до воріт Кінарейкіна доходила нечасто.

Ближчими до переможного голу в заключну третину зустрічі були дніпряни. Підводила реалізація. "Мура" в останні хвилини вже стала просто закопуватися навкруги власного штрафного. Втім, це їй не допомогло зіграти сьогодні унічию. Результатиний удар Сарапія/Петковича виявився дещо курйозним: захисник після подачі кутового навіть пробити не зміг, швидше, просто задав напрямок м'ячу, а він вже за лінію снаряд закотився чи то сам, чи за допомогою автора першого голу Петковича, який трішки його в сумбурі зачепив.

2:1 - не просто перемога "Дніпра-1", а ще й вольова.

Контрольний матч
"Дніпро-1" (Україна) - "Мура" (Мурска Собота, Словенія) 2:1
Голи: Пеглу 37, Петкович 81 (авт.) - Петкович 22 (пен.)
"Дніпро-1": Кінайрекін (Рибак 64(, Хайнер, Адамюк, Сарапій, Підлепенець (Горбунов 46), Бабенко, Рубчинський (Бланко 46), Піхальонок, Танчик (Пасіч 53), Пеглу (Назаренко 42), Довбик.
Попередження: Піхальонок 31 - Шабанхаксай 32, Ціпот 44, Коус 66