1 лютого 2023 19:51

Пімента: "Після смерті Райоли того ж дня агенти запропонували свої послуги його гравцям"

Футбольна агентка Рафаела Пімента поділилася спогадами про свого колишнього колегу Міно Райоля, який помер у квітні 2022 року, а також розповіла історію, яка сталася після його смерті.


«Чи був Міно Райола відкритим? Абсолютно. Тисяча відсотків. Міно мав величезні заслуги. Він не знав, що таке расизм чи упередження. Для нього всі люди були рівними, незалежно від статі, зарплати, кольору шкіри, релігії… Міно довелося зіткнутися з багатьма забобонами.


Він сказав мені важливі слова: Ти повинна бути вільною робити те, що хочеш. Це партнерство не повинно бути для тебе зобов'язанням. Тобі не треба нести цей тягар, якщо ти не хочеш. Ви повинні робити те, що робить вас щасливими».


Ми з Міно намагалися зрозуміти, як оточуючі ставляться до нашої справи. Ми знали, чого чекати один від одного. Але для мене були сюрпризи, так. Деякі агенти, якщо їх можна так назвати, зателефонували кільком гравцям і запропонували свої послуги того ж дня, коли Міно помер. В той же день! Я такого не чекала. Я також знаю, що відповіли ті гравці. І для Міно було б гордістю те, що сталося. З іншого боку, великі агенти, яких небагато, поводилися добре і підтримали нас», — наводить слова Піменти AS.