24 січня 2023 14:10

"Радий поверненню Ракицького": Федецький, Михалик та Ващук прокоментували свіжий трансфер "Шахтаря"

Микола Матвієнко близький до трансферу до англійського Брайтона. 26-річний захисник Шахтаря та національної збірної України змінить клубну прописку вже у січні.


Микола Матвієнко, за останньою інформацією у ЗМІ, вже погодив особистий контракт із Брайтоном. Угода між гравцем та клубом діятиме п'ять років. Клуби ще продовжують торги довкола суми трансферу футболіста.

Екс-футболісти національної збірної України Владислав Ващук, Тарас Михалик та Артем Федецький дали ексклюзивні коментарі FanDay.net, у яких висловили думку про те, хто зможе замінити захисника.


На думку Ващука, місце Матвієнка впевнено закриє Ярослав Ракицький, якого Шахтар підписав у січні, якраз у розрахунку на можливий догляд лідера.


«Радий поверненню Ракицького. Він може взяти він багато функцій. В УПЛ для нього не буде проблем грати, а до ЛЄ треба справді підходити у добрих кондиціях», – зазначив Ващук.

Михалик, у свою чергу, не такий однозначний у своєму баченні. Він вважає, що замінити Матвієнка у Шахтарі буде досить проблематично.


«Мені важко щось говорити про трансферну політику Шахтаря. Мені подобається, як Матвієнко взаємодіє у парі із Забарним. Це найсильніша пара центрбеків в Україні. Але це збірна, а от як клуб замінюватиме різнобічного захисника у розквіті сил – я поки що не розумію», – сказав Михалик.


Федецький, як і Ващук, вважає, що саме Ракицький стане ключовим гравцем в обороні Шахтаря після відходу Матвієнка.


«Якщо відкинути політичну складову, з таким гравцем молодь Шахтаря зростатиме швидше», – заявив Федецький.


Нагадаємо, що Ракицький є вихованцем Шахтаря. За першу команду «гірників» він виступав із 2009 по 2019 рік. Загалом у складі команди він провів 326 матчів, вигравши 20 трофеїв.


Негативною сторінкою в біографії футболіста став перехід у Зеніт у 2019 році із Шахтаря. Там він грав до березня 2022 року, після чого все ж таки залишив клуб через початок повномасштабної війни росії проти України.