24 січня 2023 11:47

Перес і Лапорта працюють над створенням Суперліги, незважаючи на відхід Аньєллі з "Юве". Турнір буде відкритим, творці хочуть залучити клуби з 12 країн

Президенти «Реала» та «Барселони» працюють над створенням Суперліги Європи.


За даними L'Équipe, Флорентіно Перес і Жоан Лапорта, президенти «Реала» та «Барселони», як і раніше, націлені на створення Суперліги Європи, незважаючи на відхід Андреа Аньєллі з «Ювентуса». Переса та Лапорту підтримує компанія A22 Sports Management, промоутер Суперліги.


Зараз автори ідеї Суперліги працюють над проектом «за лаштунками» та намагаються залучити на свій бік якнайбільше людей.


Зважаючи на те, що перша спроба запуску Суперліги обернулася провалом, останніми місяцями автори ідеї контактували з 50 клубами з 12 країн. У тому числі – з командами з Нідерландів, Португалії, Бельгії, Данії та Шотландії. Тепер творці Суперліги хочуть, щоб у турнірі брали участь не лише найвідоміші клуби із топ-5 ліг. Вони хочуть залучити до турніру так звані команди «середнього класу», переважно – із сильними традиціями. З цими клубами проводяться консультації щодо формату турніру.


Рішення про структуру турніру буде ухвалено колегіально – творці Суперліги більше не братимуть це питання виключно у свої руки. Крім того, Суперліга більше не буде закритим турніром із постійними членами – вона стане повністю відкритою, місце в ній можна буде заслужити на основі конкуренції.


За даними творців Суперліги такий підхід подобається клубам, з якими проходили консультації.


Крім того, у новій версії Суперліги хочуть запровадити «справжній» фінансовий фейр-плей, щоб уникнути несправедливих переваг для багатших клубів. Для учасників запровадять суворі фінансові вимоги. Наприклад, на зарплати команди-учасники турніру зможуть витрачати лише 55% бюджету. Планується, що від Суперліги усунуть клуби, які ведуть нечесну фінансову політику.