14 січня 2023 17:23

Помер знаменитий український режисер Сергій Долбілов, який знімав серіал про "Динамо"

Знаменитий український спортивний журналіст та режисер Сергій Долбілов помер на 58-му році життя. Про трагедію у Facebook повідомила вдова покійного Серафима Панченко.


"Ніщо так не поранить людину, як уламки власного щастя." 30 років щастя як один день. Ти завжди будеш зі мною! Ти був найкращий чоловік, найкращий тато і три дні дідусь. Я завжди любила і пишалася тобою, ти дуже талановитий та добрий! І у професії тобі не було рівних! Дякую, що це було", – написала жінка.


Усю свою професійну кар'єру Долбілов працював у жанрі документального кіно, а з 1996-го його основним напрямом стала спортивна документалістика.


Головними героями його стрічок ставали видатні спортсмени, які досягли значних результатів на світовому рівні.


Сергій свого часу знімав фільми про Віталія та Володимира Кличка, Андрія Шевченка, Лілію Подкопаєву.


У 2001 році Долбілов зняв 12-серійний серіал "Гра в "Динамо" (6 годин загалом) про історію команди з 1961 року (перше "золото" у чемпіонатах СРСР).


Кожна з 12 серій - окрема сторінка в історії клубу. Поряд із великими перемогами "Динамо" автори пропонують і матеріал про невдачі киян.


За формою серіал є динамівським телемузеєм, де в ролі екскурсовода виступає ведучий, а в ролі експонатів - факти, історії, люди.


У фільмі використано фрагменти бесід із такими легендарними особистостями як Йожеф Сабо, Анатолій Бишовець, Володимир Маслаченко, Деві Аркадьєв, Андрій Шевченко.