12 січня 2023 15:15

Команду Бартомеу підозрюють у планах злити контракти гравців "Барси". Глава юрвідділу писав, що Мессі - "карлик на гормонах" і "каналізаційний щур", а Піке - "безпринципний син повії"

Колишнього президента «Барселони» підозрюють у зливі у пресу інформації щодо контрактів гравців.


Поліція Каталонії веде розслідування про недобросовісне управління та корупцію в «Барселоні» у період, коли пост президента клубу обіймав Жозеп Бартомеу.


Як повідомляє RMC Sport з посиланням на El Periodico, Бартомеу, колишнього виконавчого директора "Барси" Оскара Грау та екс-директора юридичного відділу клубу Романа Гомеса Понті підозрюють у намірі злити дані про контракти футболістів.

Так, серед доказів є електронний лист, який Понті відправив Бартомеу в березні 2020 року. У повідомленні директор пропонував вжити «радикальних заходів» для скорочення зарплатної відомості клубу. «Також було б непогано опублікувати мільйонні контракти гравців першої команди, щоб люди могли відмовитись від них», – йдеться у листі.


У січні 2021 року видання El Mundo написало про те, що Ліонель Мессі заробив понад 500 млн євро за 4 роки. Наступного року стало відомо, що Жерар Піке мав отримати за контрактом понад 100 мільйонів євро за 4 сезони.


До матеріалу додано текст ще одного листа, який Понті написав Бартомеу. У ньому він образливо відгукнувся про Мессі.


«Барто, не можна так добре поводитися з цим каналізаційним щуром. Клуб дав йому все, а він встановив диктатуру трансферів, продовжень, спонсорів тощо. І, перш за все, він присвятив себе шантажу та грубості, від яких постраждав клуб та його співробітники. І все через цей карлик на гормонах, який завдячує своїм життям «Барсі»!


Але коли справи пішли погано (пандемія), ви отримуєте загадкове: «Президенте, зменште зарплати іншим, але не чіпайте мене і Луїса [Суареса]».


Він заслуговує на людську байдужість, і це найгірше, що може з ним трапитися», – написав глава юрвідділу.


Пізніше Бартомеу заявив у приватній розмові: «Ми багато разів прислухалися до Лео, не завжди, але багато разів, і без пандемії його контракт був абсолютно прийнятний. Він становив 15% бюджету, що справедливо з огляду на все, що робить Мессі».


У пресу також потрапив лист, написаний Понті після поразки "Барселони" від "Баварії" у Лізі чемпіонів з рахунком 2:8. Він відреагував на слова Піке про те, що «Барса» потребує змін на всіх рівнях: «Треба бути безпринципним сином повії [щоб таке казати]», – заявив юрист.