11 січня 2023 11:44

Виконком FFF вивчить новий контракт Дешама до 2026 - Ле Гре уклав його, не повідомивши нікого. Строк угоди хочуть скоротити

Виконком FFF вивчить новий контракт Дідьє Дешама – його термін може скоротити.


Президент Федерації футболу Франції Ноель Ле Гре, якому загрожує відставка, продовжив контракт із тренером збірної Франції до 2026 року, не повідомивши про це членів виконкому. При цьому термін повноважень Ле Гре спливає у 2024 році.


Ле Гре не став повідомляти про своє рішення членам виконкому FFF, хоча 6 січня відбулося засідання, на якому він міг це зробити. Про підписання нового контракту із Дешамом офіційно оголосили наступного дня, 7 січня. Члени виконкому FFF дізналися про новий контракт Дешама із офіційного оголошення.


Зазначається, що продовження контракту із тренером збірної – прерогатива президента FFF. Однак члени виконкому були роздратовані тим, що Ле Гре не поінформував їх. Крім того, їх не влаштовує такий тривалий термін нової угоди тренера.


Як пише L’Équipe, виконавчий комітет FFF сьогодні проведе екстрене засідання, яке було скликане під тиском з боку президента «Ліона» Жана-Мішеля Оласа та віце-президента федерації Філіпа Діалло.


Під час засідання серед інших питань обговорять новий контракт Дешама. Питання про розірвання вже підписаної угоди не стоїть. Однак виконком спробує внести зміни до договору – зокрема, скоротити його термін до двох років (так, щоб він діяв до 2024 року) або прописати в контракті пункт про те, що Дешам піде без компенсації, якщо новий глава FFF захоче призначити нового тренера 2024 року.


Як повідомляється, Ле Гре спочатку наполягав на контракті терміном до 2024 року, але Дешам і його агент змогли переконати президента FFF підписати угоду на більш тривалий термін.


За попереднім контрактом Дешам отримував 2,5 млн. євро на рік до сплати податків. За рахунок різних бонусів та призових сума доходила до 3 млн євро. Невідомо, на яких умовах укладено новий договір Дідьє, але передбачається, що за ним тренер отримуватиме приблизно такі самі гроші.