11 січня 2023 11:03

Кавані про гру з Ганою: "Суддю, який викинув Уругвай із ЧС, повинні посадити до в'язниці, якщо мене усунуть за удар по монітору ВАР"

Едінсон Кавані висловився про суддівський скандал після матчу Уругваю та Гани на ЧС-2022.

Уругвай у цій грі переміг з рахунком 2:0, але через найгіршу різницю м'ячів, ніж у збірної Південної Кореї, не вийшов у плей-офф турніру. Суддя Даніель Зіберт у двох епізодах не призначив пенальті у ворота Гани.


Після гри Кавані перекинув монітор ВАР. Він увійшов до числа гравців збірної Уругваю, яких ФІФА звинуватила в неналежній і образливій поведінці та порушенні принципів чесної гри за підсумками матчу з Ганою.

«У наші дні невідомо, на що чекати. Трапляються такі епізоди, що ти, чесно кажучи, виходиш на поле з думкою: «І що станеться цього разу? Вони призначать пенальті на нашу користь чи на користь суперника? Чи кину я футболку убік, а у ворота нашої команди за це поставлять пенальті?» Гравці мають гордість его. У суддів – теж. Це забирає емоції з гри», – сказав нападник «Валенсії».


Також Кавані висловився, що йому може загрожувати дискваліфікація за удар по монітору ВАР.


«Деякі речі не робляться. Ти відчуваєш безпорадність, тому що є моменти, що вислизають від уваги людини.

Якщо мене усунуть за удар по монітору ВАР, то суддю, який викинув нас із чемпіонату світу, маємо посадити до в'язниці», – сказав форвард для El Larguero.