6 січня 2023 14:13

Олександр АНДРІЄВСЬКИЙ: "Дніпро-1" – несподіваний лідер, а гра "Шахтаря" після відходу легіонерів не стала гіршою"

Півзахисник "Динамо" Олександр Андрієвський прокоментував виступ київської команди у першому колі УПЛ.


- Давайте для початку про підсумки та враження 2022 року. Дніпро-1 – несподіваний лідер після першої частини сезону? Або дніпряни по праву очолюють турнірну таблицю?

- Особисто для мене – несподіваний, не очікував такої спритності від них. Але при цьому мені сподобалося, як вони грали в першій частині сезону, та й удача була частенько на їхньому боці. Тепер цікаво буде подивитися на команду та результати навесні.

- Шахтар із початком війни втратив практично всіх легіонерів та головного тренера. Чи сильно змінилася гра гірників, якщо дивитися зі сторони?

- Так, змінилася, але при цьому аж ніяк не в гірший бік. Особливо по матчах Ліги чемпіонів було помітно, що у гірників зараз згуртована злагоджена команда, яка здатна вирішувати серйозні задачі.

- Загалом, що скажете про рівень чемпіонату України? Він став слабшим після масового відтоку легіонерів або, навпаки, конкурентнішим?

- Думаю, рівень усе ж таки трохи впав, але з часом, думаю, легіонери будуть повертатися, також досвіду набиратимуться молоді вітчизняні футболісти, тож чемпіонат ставатиме лише сильнішим.

- Динамо стартувало з двох поразок у чемпіонаті України – від Дніпра-1 та Зорі. Які настрої були всередині команди на той момент?

- Звичайно, не найкращі. Усі були знервовані від нерозуміння, чому так відбувається. На тренуваннях усі викладалися на повну, готувалися, розбирали суперників, але на полі все йшло шкереберть. Тим не менш, підтримуючи один одного, нам урешті-решт вдалося подолати цю ігрову кризу, яка не могла тривати довго.

- У матчі із Зорею перемогу супернику взагалі принесли ексдинамівці – зокрема, голи забили Русин та Бражко. Очікували від них такої «підстави»?

- Не те щоб очікували… Знаючи їхні сильні якості, для мене в їхньому виступі нічого дивного немає. А от те, що ми програли на своєму полі, насправді і здивував, і засмутив.

- Для вас матчі із тими же Зорею чи Чорноморцем є принциповими, враховуючи досвід виступів за ці команди?

- Ні, взагалі жодних подібних настроїв ніколи не було. У мене дуже хороші спогади залишилися і від Чорноморця та Одеси, і від Зорі та Запоріжжя, де базується луганський клуб. Тому коли наші команди грають одна з одною, завжди радий бачити всіх, із ким працював раніше.

- Загалом, поточне третє місце з відставанням у п’ять очок від лідера – це прийнятний результат із перспективою боротьби за чемпіонство?

- Перспектива, звичайно, є, але прийнятним такий результат для Динамо не можна назвати, оскільки ми завжди маємо бути першими. Друге коло все розставить по своїх місцях, і, впевнений, уся боротьба ще попереду.