5 січня 2023 10:56

"Він казав, що Блохін - просто божевільний": деталі конфлікту легенди "Динамо" з екс-форвардом клубу

Фото - ua.depositphotos.com


Колишній генеральний директор Карпат Ігор Дедишин поділився спогадами про екс-гравця львівської команди іспанського нападника Лукаса Переса.


В інтерв'ю сайту «Український футбол» Ігор Дедишин розповів про перехід одіозного іспанця Лукаса Переса із Карпат до київського Динамо.

«Лукаса помітив хтось із скаутів Динамо, але про перехід домовлялися особисто президенти клубів – Петро Дімінський та Ігор Суркіс. На жаль, у Динамо йому не вдалося заграти. Олег Блохін та Лукас Перес – обоє зі специфічним характером. Блохін – жорсткий тренер, вимогливий і дуже важливий».


За словами Дедишина, Блохін особисто не був зацікавлений у послугах Переса, тому іспанець не заграв у Динамо.

«Я підозрюю, можливо, Блохін був не в курсі, що беруть цього футболіста. Думаю, з ним не погодили трансфер Переса, тому він мав скептичне ставлення до нього. Він мав оренду терміном на рік, але ми домовилися з Динамо і повернули його достроково».


Колишній футболіст Карпат Михайло Кополовець, який грав із Лукасом у львівській команді, також висловився про невдалий період іспанця до Динамо.

«Блохін теж важка людина. На мою думку, якщо беруть футболіста в команду, то до нього потрібно знаходити підхід. Він мені потім казав, що Блохін просто божевільний і йому не подобається.


Я думаю, що це проблема Блохіна в тому, що він не зміг порозумітися з Лукасом. Талановиті люди з характером».

Нагадаємо, що Блохін був незадоволений фізичним станом Переса, про що розповів у квітні 2013 року.


«Лукас? А хто це такий? Я поки що поняття не маю про нього. Людина два місяці не тренувалася, її взяли спробувати, зараз вона працює з дублем, тренується індивідуально.


Який може бути конфлікт, якщо я людину не бачу? Конфлікт може бути в одному: гравець не має права диктувати умови тренеру».


Українським уболівальникам Лукас запам'ятався за виступами у Карпатах (2011-2014) та піврічною орендою у Динамо навесні 2013 року. За львівську команду іспанець провів 60 матчів, забив 15 м'ячів і зробив вісім асистів, а ось за основний склад біло-синіх не провів жодного поєдинку.

Нещодавно 33-річний Перес втретє став гравцем Депортіво, який виступає у Терсері (третій за силою дивізіон Іспанії). Раніше він також виступав за Райо Вальєкано, ПАОК, лондонський Арсенал, Вест Хем, Алавес, Ельче та Кадіс.