3 січня 2023 14:15

В’ячеслав ЧУРКО: "Коли Павлов кричав, то на базі у Маріуполі падав дах"

Півзахисник Зорі В’ячеслав Чурко згадав період кар'єри у "Іллічівці" та тодішнього головного тренера Миколу Павлова.


- Говерла за підсумками того сезону вилетіла з УПЛ, і у мене як раз завершилася орендна угода із клубом. Мені зателефонували із Шахтаря та сказали, що мною цікавиться тренер Іллічівця Микола Павлов.


– Павлов – культова особистість в українському футболі. Що цікавого ви можете пригадати по роботі із ним?


– У цього тренера дуже складні тренування у фізичному плані, мені було досить непросто там.


Коли я тільки приїхав на базу, у мене була зачіска "ірокез". Першим мене побачив тренер воротарів й одразу ж сказав мені, що Павлову такі зачіски не подобаються. Він почав долонею, як праскою, рівняти мою зачіску.


Коли до роздягальні зайшов Павлов, то подивився на мене і сказав: "У нас у команді із такими зачісками не ходять". Я зрозумів, що доведеться підстригтися трохи коротше. Більше він мене із цього приводу не чіпав.


Одного разу до команди також приїхав футболіст, у якого волосся було до плечей. Павлов йому одразу: "Даю тобі годину. Якщо хочеш грати у команді, то чекаю тебе у своєму кабінеті із нормальною зачіскою". У той же день у гравця вже була зачіска "напівбокс".


Коли Микола Петрович кричав, то дах на базі падав, усі боялися. Дисципліна у команді була на першому місці. Йому було все одно, що ти за гравець та з якої ти країни. Необхідно було на всі сто відсотків виконувати те, що він тобі казав, - розповів Чурко в інтерв'ю "Українському футболу".