3 січня 2023 09:34

Глєб може повторити долю Тимощука: екс-футболіст "Арсеналу" потрапив до списку санкцій

Фото - ua.depositphotos.com


Верховна Рада України підготувала список із 14-ти білоруських спортсменів та чиновників, які так чи інакше підтримували режими в РБ та Росії, які розв'язали війну проти України.

До списку санкцій України потрапили Олександр Глєб, відомий за виступами в Арсеналі, Штутгарті та БАТЕ, а також голова АБФФ Володимир Базанов, про це повідомляє Tribuna.


Після затвердження санкцій список надішлють усім міжнародним партнерам України каналами МЗС. Фігурантам списку світить довгострокова заборона на в'їзд до Євросоюзу, США та інших країн, а також заборона виступати на міжнародних змаганнях.

Нагадаємо, Рада наприкінці минулого року ухвалила закон, який передбачає запровадження персональних санкцій проти спортсменів, які підтримують повномасштабну війну у нашій країні.


У першому списку із 56 спортсменів опинився Анатолій Тимощук. Санкції передбачають блокування активів на території України, обмеження торгових операцій, заборону на в'їзд, позбавлення державних нагород тощо. Термін дії санкцій – десять років.