24 грудня 2022 12:29

Все серйозно. Кавані та Хіменесу загрожує тривалий бан за поведінку у Катар

ФІФА може серйозно покарати футболістів збірної Уругваю Едінсона Кавані та Хосе Марію Хіменеса. Їм загрожує дискваліфікація терміном до шести місяців за інциденти на чемпіонаті світу 2022 року в Катарі.


Уругвайська команда не змогла вийти із групи до плей-оф. Вона у заключному матчі обіграла Гану з рахунком 2:0, хоча мала забити хоча б ще один гол, щоб випередити у підсумку збірну Південної Кореї. На думку гравців збірної Уругваю, наприкінці зустрічі арбітр не призначив пенальті у ворота африканської команди.

Після фінального свистка Кавані штовхнув монітор ВАР, а Хіменес випадково вдарив представника ФІФА. З Цюріха, де знаходиться штаб-квартира ФІФА, запитали у Федерації футболу Уругваю пояснення. Остаточне рішення Дисциплінарного комітету ФІФА буде відоме не раніше кінця лютого.


Згідно з наявними варіантами покарання, Кавані та Хіменес можуть отримати бан на 10-15 матчів національної команди або ж на такий саме термін будуть дискваліфіковані і у своїх клубах – Кавані за «Валенсію», а Хіменес за «Атлетіко».