22 грудня 2022 10:28

"ПФЛ та УАФ мають піти назустріч": директор ФК "Ужгород" розповів про процедуру атестації клубів першої ліги

Директор футбольного клубу Ужгород Вадим Дьєрдь поділився думкою щодо особливостей атестації клубів Першої ліги, які були змушені призупинити свою діяльність через війну.


Через повномасштабну війну, яка розпочалася у лютому, багато клубів Першої ліги чемпіонату України призупинили діяльність і не вийшли на старт поточного сезону. ПФЛ пообіцяла зберегти за ними місця у дивізіоні.


При цьому кілька клубів, які раніше виступали у Другій лізі, здійнялися дивізіоном вище.


ФК Ужгород минулого сезону виступав у Першій лізі та не вийшов на старт поточного чемпіонату. Директор ужгородського клубу Вадим Дьєрдь в інтерв'ю сайту "Український футбол" поділився думкою про процедуру атестації на наступний сезон.


«Керівники ПФЛ та УАФ мають розуміти ситуацію. Я вважаю, що вони мають піти клубам на зустріч та відстрочити проходження атестації. Впевнений, що клуби Другої ліги, які поповнили Першу лігу цього сезону, не проходили атестацію взимку. Так сталося, що їх додали і правильно зробили.


Коли війна закінчиться – плануємо відновити виступи, якщо дозволить керівництво ПФЛ. Зараз Перша ліга поповнилася клубами Другої ліги, тому поки що невідомо, як буде далі», – сказав Дьєрдь.


ФК Ужгород було засновано у 2015-му році. Клуб дебютував у Першій лізі чемпіонату України в сезоні 2021/22, який не був дограний через повномасштабну війну.