17 грудня 2022 16:54

Філіп Лам: "Марокко подавало заявку на проведення ЧС 5 разів, але ФІФА обрала Катар, де футбол – політичний інструмент. Гроші правлять світом"

Філіп Лам заявив, що присудження ЧС-2022 Катару було продиктовано особистою вигодою керівництва ФІФА.


«Чемпіонат світу не був би повним без сюрпризів. Марокко дало своїм уболівальникам привід носити себе на руках. У їхніх голосах можна почути, чому футбол – це народний вид спорту.

Їхня команда найдисциплінованіша на турнірі, що ідеально розпоряджається своїми ресурсами. Вона заснована на добрій тренерській роботі. Валід Реграгі зробив чудову роботу з адаптації своєї команди до успішної ігрової культури європейців.

Північноафриканський футбол містить елементи Саккі, Моурінью, Гвардіоли, 4-3-3, Прем'єр-ліги та рондо. Це також стосується Тунісу, який обіграв Францію на груповому етапі.

В арабському регіоні є своя футбольна культура, яку можна було б зміцнити за допомогою чемпіонату світу. Марокко подавало заявку на проведення п'ять разів. Але ФІФА обійшла країну і присудила проведення турніру Катару, де футбол розглядається як політичний інструмент.

Гроші керують світом. Ті, хто керує ФІФА та УЄФА, надто часто ставлять особисту вигоду вище загального блага», – написав колишній захисник збірної Німеччини та «Баварії» у своїй колонці.