19 листопада 2022 11:17

"Не показує результат, значить, щось не так": легенда "Динамо" поміркував, що робити з Луческу

Легендарний форвард київського Динамо, а нині головний тренер узбецького Пахтакора Максим Шацьких висловився про роботу Мірчі Луческу на чолі біло-синіх.


Шацьких визнав проблеми з результатами у Динамо останнім часом, проте не став виступати із жорсткою критикою Луческу, посилаючись на керівництво клубу. Саме воно, на думку тренера, має ухвалити залишкове рішення про долю румуна.


– Луческу час на вихід чи румун ще може чимось здивувати?


«Некоректно мені обговорювати головного тренера «Динамо», вирішувати керівництву. Завжди так було – якщо тренер не показує результату, значить щось не так. На все є свої причини, мені важко судити. Там досить досвідчені керівники, я впевнений, вони ухвалять правильне рішення», – сказав Шацьких в інтерв'ю FanDay.net.


Нагадаємо, що після 12 років роботи у Шахтарі Луческу сенсаційно перейшов у стан Динамо. У першому ж сезоні 2020/2021 румунський фахівець одразу зміг виграти три трофеї з командою: Чемпіонат, Кубок та Суперкубок України.


Проте, вже в наступній кампанії став помітний значний спад у грі та результатах команди. Після того легендарного «требла» Динамо не виграло жодного трофею і два сезони поспіль провалилося в єврокубках, не зумівши подолати груповий етап Ліги чемпіонів та Ліги Європи.


Нагадаємо, що Шахкіх виступав за Динамо з 1999 по 2009 рік. Він провів за команду 328 матчів у всіх турнірах та забив 142 голи. Також, з 2016 по 2019 роки легенда клубу працював у структурі Динамо, обіймаючи посади тренера у молодіжних командах та асистента головного тренера у дорослій.