10 листопада 2022 22:39

Ханс-Дітер Флік: "Гьотце може грати три повні матчі на тиждень"

Через п'ять років після останнього матчу за збірну Німеччини, хавбек франкфуртського "Айтрахта" Маріо Гетце повернувся до "бундесманншафт" - наставник команди Ханс-Дітер Флік включив Гетце до складу, будучи враженим його прогресом у Франкфурті.


На думку журналістів Kicker, ім'я Гетце завжди стоятиме в одному ряду з Хельмутом Раном, Гердом Мюллером та Андреасом Бреме – Маріо став героєм фіналу та найкращим бомбардиром ЧС-2014. Чемпіонський титул, на якому в нього ніхто і ніколи не забере. Чи зможе 30-річний Гетце, котрий конструює більшість атак "Айнтрахта", зараз грати у збірній Німеччини ту саму роль, що й вісім років тому в Бразилії – питання, над яким має задуматися Флік, який раніше був асистентом Йоахіма Льова.


"Думаю, всі ми знаємо, що Маріо – блискучий футболіст, який у останніх іграх показав дуже високий рівень. Він у чудовій формі, і може грати по 90 хвилин три рази на тиждень – це дуже добре, і необхідна умова для потрапляння до збірної Німеччини", – резюмував Флік.


У складі "Айтрахта" Гетце цього сезону провів 1718 хвилин у 22 матчах, забив два голи у Бундеслізі, віддав два асисти у Лізі чемпіонів і ще один – у Кубку Німеччини. Востаннє у складі збірної Німеччини Маріо виходив на поле 14 листопада 2017 року, у матчі Ліги націй проти збірної Франції. Це була його 63 гра в складі "бундесманншафт" (у них Гетце забив 17 голів). На ЧС-2014 Гетце, який тоді виступав у "Баварії", зіграв у шести з семи матчів – окрім легендарного півфіналу проти збірної Бразилії (7:1), а у фіналі замінив Мирослава Клозе незадовго до початку овертайму. Однак на ЧС-2022 у Катарі у Гетце, скоріше за все, буде роль гравця ротації.