9 листопада 2022 17:38

Валентин Щербачов презентував книгу про Олега Блохіна, видану до 70-річчя легендарного футболіста

Прес-секретар збірної України Олександр Гливинський написав на своїй сторінці у Facebook, що знаменитий журналіст Валентин Щербачов презентував свою книжку про легендарного нападника "Динамо" Олега Блохіна.


- Наш знаний і легендарний Валентин Щербачов презентував книгу про Легенду світового футболу Олега Блохіна, видану до 70-річчя видатного майстра. Робота дуже цікава: Валентин розповідає у книзі багато історій зі свого життєвого спілкування із зіркою (історій маловідомих для загалу), є багато цікавих ілюстрацій із архіву знаних майстрів спортивної фотографії Йосипа та Юхима Шаїнських. Пишаюся, що також написав свій розділ про Легенду на всі часи до книги Валентина Щербачова.

На жаль, через стан здоров'я сам головний герой та кумир мільйонів не зміг бути присутнім на презентації, однак цікавими спогадами про Олега Блохіна поділилися його молодші партнери зі славного "Динамо" 80-х років - Анатолій Дем'яненко, Олексій Михайличенко (цікавий факт - уперше вийшов за першу команду "Динамо", замінивши саме Блохіна 1982-го року у півфіналі Кубка СРСР проти тбіліського "Динамо"), Олег Протасов.

Вплели до в'язанки вражень і свої цікаві історії й наші відомі документалісти Семен Случевский та Володимир Мула.

А на десерт - найцікавіше: фактично сьогодні відбулася презентація сигнальних примірників книги, яку найближчим часом обіцяє видати Міністерство культури та інформаційної політики: тисяча примірників піде до громадських бібліотек. А от, щоби книгу змогли придбати численні вболівальники - потрібно, вочевидь, шукати спонсора видання... Ось така правда життя... Тож будемо намагатися медіа-зусиллями знайти меценатів, бо видання унікальне і має дістатися до читача.