4 листопада 2022 17:44

"Він – жертва системи": найдорожчий гравець "Шахтаря" отримав невтішний вирок від головного тренера

Хавбек Ліона Тете, який виступає у Франції на правах оренди з донецького Шахтаря, переживає не найкращі часи у стані команди Лорана Блана.


22-річний Тете був ключовою фігурою в атаці Ліона під керівництвом колишнього головного тренера Петера Боша, забивши п'ять голів і віддавши дві гольові передачі в одинадцяти матчах на початку сезону.


Але з приходом Лорана Блана бразилець не входить до планів французького наставника. На прес-конференції перед матчем із Марселем він розповів про ситуацію з Тете.

«Тете, він справді жертва системи. Він цікавий хлопчик, який забиває голи. Жаль, але я не можу використовувати його під час матчу. Ми матимемо час поговорити після перерви [на чемпіонат світу], бо буде ігровий час [для більшої кількості людей]».


Блан наголошує, що вихованець Греміо не підходить під його модель гри.


«Шкода, тому що у нього є якості чистого нападаючого, він чудовий гравець, він дуже гарний у цій схемі, але в іншій системі це складно. Але це прийде, це прийде. Поки неясно, чи зіграє він на «Велодромі» проти Марселя цієї неділі», – наводить слова Блана Foot Mercato.


Зазначимо, що за француза Тете зіграв лише сім хвилин у трьох матчах. При цьому сьогодні стало відомо, що Ліон веде переговори із Шахтарем про викуп гравця.