3 листопада 2022 15:20

Чорна смуга Тете в "Ліоні" продовжується: орендований гравець "Шахтаря" впав у ціні після приходу нового тренера

Вінгер Шахтаря Тете, який грає на правах оренди за французький Ліон, на тлі відсутності ігрової практики суттєво просів у ціні, втративши відразу три млн євро у вартості.


Ще півтора місяці тому ми писали, що Тете дуже потужно розпочав сезон і піднявся у вартості відразу на шість мільйонів євро, то вже зараз ситуація змінилася. Бразилець втратив три мільйони євро в ціні і тепер оцінюється порталом Transfermarkt в 25 мільйонів євро.


На початку жовтня головного тренера Ліона Петера Боша відправили у відставку через низку невдалих результатів, і на його місце прийшов екс-наставник ПСЖ Лоран Блан. Зі постійного гравця основи 21-річний бразилець виявився резервістом. За три останні матчі він провів на полі лише сім хвилин.


Пов'язано це із схемою гри 56-річного фахівця. Блан віддає перевагу 3-5-2 з двома крайніми латералями. У такому разі праворуч на місці Тете бігає француз Мало Густо.


Зазначимо, що влітку вінгер вирішив не повертатися до Шахтаря та скористатися правилом ФІФА про право річного призупинення контракту легіонерами з України.


Контракт Тете з «гірниками» дійсний до 31 грудня 2023 року, що означає, що вже наступного літа він зможе підписати попередню угоду з будь-яким клубом та залишити Шахтар безплатно першого січня 2024 року.


Фото - ФК "Ліон"