29 жовтня 2022 15:14

Гвардіола про вiдхiд Стерлінга в "Челсі", а Жезуса та Зінченка – в "Арсенал": "Вони повинні грати в топ-клубах. Хто ми такі, щоб забороняти?"

Фото - ua.depositphotos.com


Пеп Гвардіола пояснив, чому «Ман Сіті» продав гравців конкурентам у боротьбі за АПЛ.

Минулого літа в Челсі перейшов вінгер Рахім Стерлінг, а склад Арсеналу, який на даний момент випереджає Манчестер Сіті в турнірній таблиці, поповнили Габріел Жезус і Олександр Зінченко.


«Кожен випадок індивідуальний. На мою думку, хлопці, які дали нам те, що дали – це Рахім, Олександр Зінченко та Габріел – заслужили право вибору. Якби вони не пішли до «Челсі» чи «Арсеналу», то залишилися б тут. Вони мають грати у топ-клубах.


Ми хочемо, щоб у них залишилися гарні спогади про час, проведений у «Манчестер Сіті», про людей, які піклувалися про них та їхні сім'ї тут.

Хто ми такі, щоб казати: «Туди ти не можеш перейти»? Мені це не подобається. Ми зробили неймовірні трансфери, тому всі щасливі. Я не можу сказати жодного поганого слова про них. Завдяки їхній грі ми стали тим клубом, яким є. Джо Харт, Давид Сілва, Венсан Компані... Завдяки цим людям ми стали таким клубом.

Це процес. Як [зміна поколінь] у сім'ї – дідусі, батьки, сини та дочки. Я не суджу решту – вони можуть робити все, що хочуть. Кожен випадок індивідуальний. Але я не люблю забороняти гравцям переходити туди, куди їм хочеться», – сказав тренер Манчестер Сіті.