18 жовтня 2022 22:44

Олександр ЗУБКОВ: "Наші результати в ЛЧ – не сенсація, а наш труд і віра"

26-річний Олександр Зубков повернувся в «Шахтар» цього літа та одразу став одним з лідерів оновленої команди Йовічевича. На рахунку півзахисника вже чотири голи за «гірників» у поточному сезоні, в тому числі у ворота київського «Динамо» та двічі – мадридського «Реалу».


Про голи «Реалу» та виступи у Лізі чемпіонів


Забивати «Реалу» на будь-якому рівні - це емоції, які я запам’ятаю на все життя. Але після нашої останньої гри є такий осад, тому що було б приємніше перемагати «Реал» 1:0. Але якби до гри нам хтось сказав, що ми заробимо одне очко, всі були б щасливі. Тому відчуття двоякі. Мій гол? Це все крос Боді Михайличенка, а я опинився в потрібному місці в потрібний час.


Звичайно, ми всі читаємо коментарі, і бачили, що про нас говорили до початку кампанії в Лізі чемпіонів. Але тренер вселяє в нас віру, особливий дух, ми виходимо і б’ємося один за одного. У нас немає зараз розподілу на легіонерів, чи українців. Ми всі одна команда, всі українці, ми б’ємося за емблему на грудях та за країну. Я вважаю, що наш результат – це не сенсація. Це наш труд, і наша віра. У мене була індивідуальна бесіда з Йовічевичем, коли я тільки приїхав в команду. Мені подобається з ним працювати. І чув від багатьох футболістів, що він гарний тренер, мотиватор. Також у нього є тактичні ідеї, які ми від гри до гри покращуємо.


Всі в світі вже знають, яка ми сильна нація. Віримо в наших захисників, і ми не повинні ніколи здаватися.